Še sem živ :)

Tu je uvod, bilo je maja, 2010.

Bil sem deležen posebnega piva in sem zapisal:
"Koliko sem pa poseben bom morda ugotovil, če ima še kaj arhivskih piv in jih špara za še bolj posebne goste. Kljub vsem padcem, danes ni nobenih posledic. Običajne odrgnine, le zaradi tistega plemenitega piva bo mogoče čez kakšno leto dr.Gregor ugibal : avtoimuna ? lupus ? Bee-Schrader ? itd .. saj poznate seznam .. zaenkrat lahko rečem, da je pivo bilo super, za dokončno oceno pa .. počakajmo."

No vmes se je zgodilo to dr.Gregorja ni več z menoj je pa vse v redu. Zero new bruises.
In vendar ... vedno kadar pridem k mojim "najboljšim" prijateljem in me vprašajo kaj bom pil, odgovorim "dej mi samo kozarec vode, navadne" .. pa vendar se pustim prepričati in vzamem pijačo, ki jo imajo posebej zame :)
6.julij, 2012; "a imaš čas za en pir? ... ne še boljše, imam tisti radler, ki ga imaš ti najraje .."

In sem dobil tole :



Ok, tu vedno dobim spodobno odležano pijačo.
Drugačno taktiko uporablja Mateja .. po obveznem "samo vodo mi dej, navadno .." sledi "tole pijačo sem danes kupila, pa ne vem kakšna je, dej probi, boš povedal .." Začuda mi je pijača bila všeč, me je pa iskanje te pijače v lokalnih trgovinah spet prepričalo, da res živim v rovtah - pri nas iC Ciderja ni. Ali pa ga ni, ker ga vsak kmet proizvaja :) .. namreč na vprašanje, kakšen se mi zdi sem odgovoril , ful je podoben bunkovcu (sicer pojma ni imela, da je to splošen vseslovenski izraz za jabolčnik in je trdila, da pri nas čudno govorimo). Itak.

Še ena "tekočinska zadeva" (pa ne gre pogrevat starih tem, bom kar tu napisal.
Da (ne) obnovim tole zadevo, ki je sicer malo starejša, vendar so bile zaradi nedavnih temperatur tekočine aktualne :)
Ok, informacija, ki jo bom dodal je verjetno nekoristna - je pa osebna izkušnja in jo želim deliti z vami.
Nedavno [ok, kar nekaj časa nazaj, klinc pa te zamude pri pisanju] sem zaključil turo ob avtu - oddaljenem pol ure vožnje do najbližje vode.
Kljub radlerju, ki sem ga spil v koči uro preden sem zaključil turo, kljub skoraj litru vode iz kamele, kljub temu, da sem spil še zalogo iz avtomobila - pol litra vode .. sem bil še vedno “pregret”. Fino bi bilo če bi se lahko s kakšno vodo polil po betici.
Pa sem se spomnil, da imam v prtljažniku še od ene lanske ture plastenko polno vode. Za piti verjetno ne bo, o tem ni dvoma -- lahko bi se pa polil z njo.
Naj skrajšam : kljub temu, da sem zamašek privil nazaj v isti sekundi, kot sem plastenko odprl, je bilo to dovolj dolgo, da so se sprožili alarmi za ekološko nevarnost, sateliti so pa poslali v določene države opozorilo pred bakteriološkim napadom … da so to sateliti zaznali sploh ni za dvomiti, ker je smrdelo do neba. Ne želim povedati kakšne moralne probleme sem imel in kam sem plastenko odvrgel. Verjetno bi še Badaševico onesnažil :)

Mislim pa da ugotovitev, da se seznam zadev, na katere postajam imun, podaljšuje sploh ni napačna. Pijača me vsekakor ne bo uničila. Razen če je inkubacijska doba daljša od dveh let :))

7 komentarjev:

Tomi pravi ...

Če te kaj tolaži....pred leti sem se namesko zastrupljal in sicer z geli od PoweBar-a. Kupil sem jih tik pred pretečenim rokom za pol cene, potem pa jih konzumiral tudi do 2 leti po roku :) Pa mi kaj manjka...ok ok o tem raje nebi. Skratka še nekaj razen pijače kar lahko dodaš na spisek.

Depresija pravi ...

Obala, imamo iste kriterije kupovanja 'kemije'. :-)
No, sam imam zgleda še to srečo, da se je 'energijska ploščica' pokvarila le po cca par mesecev po pretečenem roku. Očitno je moj proizvajalec bolj 'bio' kot tvoj :-)))

Preden sem ugotovil da so ploščice fuč, sem jih kar nekaj požrl. Šele res nenormalni vetrovi primerljivi z ajdovsko burjo (z dodano vrednostjo --> vonj) so me opozorili, da je mogoče čas za podrobnejšo inšpekcijo zaužitega. Bilo je že popolnoma dovolj, da sem cel produkt odvil iz folije.(Imam namreč navado da ploščico porinem iz folije ravno toliko, kolikor je velik grižljaj).
Seveda niti za trenutek nisem dvomil, da tista sivo-bela plesen ni nič kaj plemenita. In prvič v življenju se mi je zgodilo, da sem 'kemijo' vrgel stran. Pisalo se je leto'12 :-))

btw. Pri pijači sem pa bolj previden :-) (kao!)
Sam se recimo ne poslužujem niti izvirov oz. vode v naravi. Mora bit res huda žeja da si privoščim ta luksuz :-))

Tomo pravi ...

Vidva posredno s svojimi odgovori delata iz Žige pozitivca :)

Depresija pravi ...

Ah, kakšnega pozitivca neki.
Veš, razlika je če 'sumljive artikle' konzumiraš sam, po lastni izbiri. Drugo pa je če ti jih podturi frend :-))
Imam sodelavko ki počne isto. Kar doma ne pojejo (tukaj mislim seveda bolj na sladkarije) in poteče rok ... mrtvo hladno privleče na šiht in podturi v škatlo s skupnimi dobrinami. Seveda tisto kar prinese ona nikdar ne je :-)))

Vprašanje zate: A sta radlerček spila skupaj ... al je imel posebej zate uležanega? :-))

Tomo pravi ...

Itak, on ne pije pijačo, ki jo ima posebej zame.

Res je pa da so tudi moji kriteriji precej ohlapni, pa čeprav niso bili vedno - na to sem se spomnil ravno ob vajini omembi ploščic.

Več kot deset let je že minilo od zadnje velike odprave. Takrat smo iskali tudi sponzorje in ena kolesarska trgovina nam je dala cca 5 kg gelov.
Bili smo navdušeni nad darežljivostjo, potem smo pa videli, da je celotnemu paketu rok uporabe potekel že pred tednom in smo ga en mesec kleli, češ "gnida skopuška, dal nam je nekaj kar bi moral itak stran vržt" - nismo pa pomislili, da si je dobesedno od ust odtrgal, da nam je dal - ker je tudi sam imel ohlapne kriterije in je sam porabil tisto, kar ni smel več imeti na policah :)

Obstaja pa še ena varianta takega potečenega paketa : ena skupinica "prijateljev" vedno izpelje skupinski nakup ploščic, večja količina pa večji popusti pa podobne fore .. in ker jih vsi ne uporabljajo v enakih količinah ima največjo zalogo iz prejšnje nabave vedno glavni organizator šopinga. In vendar njegove nikoli niso nikoli datumsko "ogrožene". Hmmm :)))

Depresija pravi ...

Čaki čaki! Bom jst prečekiral pri mojem dobavitelju :-)))

ZigaK pravi ...

V hladilniku imam vedno, ampak vedno za Tomota vsaj en grejfrut radler. Ker pač tako poredko pride na obisk, jaz pa tega ne pijem, ... se včasih zgodi da mu rok poteče. Tale na sliki je bil v vrečki od juriša na Vršič 2010.
Preden pijačo oddam, posebej opozorim da ima že potečen rok in da lahko dobi tudi kaj drugega če mu ni všeč.
Sem pa dobil občutek da rad izziva smrt na tak nenevaren način. :)