Spin off

Dejmo nadaljevat s filmskim jezikom.

Spin Off je izposoja ali pa derivacija originalne teme, ponavadi se prevzame tudi nekaj igralcev iz originala.

Tole je ena navadna slika ene puščice na drevesu.
Posnel sem jo pred tremi leti. Na prvi pogled seveda ni nič posebnega.
Pravzaprav - tudi na drugi pogled ni nič posebnega.Temu posnetku je botroval en drugi posnetek, ki sem si ga ogledal kakšen teden prej - mislim, da sem moral priseči, da ga nobenemu ne bom pokazal, nisem pa 100% če sem obljubo tudi držal.

Namreč en znanec se je pred tem lotil front pivotov in med enim od poskusov se je čelno (de facto čelno, sicer bi napisal frontalno) zabil v bukev. Ko sem videl tole drevo sem pomislil, da bi mu poslal sliko s predlogom naj si puščice nariše na drevesa - tam kjer mora zaviti.
Da si glavo ne pretrese preveč. Pa mu nisem, sumil sem, da ne bi verjel, da gre za dobronameren predlog.
Potem sem skoraj na vsaki turi lovil zanimive markacije, ki jih res ne manjka. To je bila posledica njegovega srečanja z bukvo zame. Za njega pa .. resno se je lotil čiščenja poti in dreves, od takrat mu nobena žaga ni dovolj dobra.

Torej "credits" za ta moj hobi ima .. hm, če bi povedal kdo je, bi prelomil obljubo.

No, nekako mi je uspelo, da sem potem na vsaki turi imel boljši ulov.
Tole, posneto zadnjo soboto štejem za eno bolj domiselnih.(btw 518+502+520=3252)

Na srečo je nekaj metrov naprej, pri naslednji markaciji vpisana številka poti - da se res ne bi kdo lotil izračuna, da preveri, če je še na pravi poti :))

Pa še ena, namesto smejka na koncu.


9 komentarjev:

ZigaK pravi ...

Hm, frontpivoti in resno čiščenje = mako.
p.s.: kaj je za nagrado?

Tomo pravi ...

Hm, namig da je Mako oktobra 2008 potreboval trening je huda kritika njegove vožnje. Nagrada ? A ti tole deluje kot kviz ?????

ZigaK pravi ...

Trening je vedno potreben; razen za tistih 5 freeriderjev (prosto po đabuzu)

Depresija pravi ...

Nočem 'odplaknit' teme. Ampak res predlagam, da ko je nagrada v igri .. da je to štrudel. Naj to postane samoumevno. Tako kot je sčasoma vsem logično, da je Zemlja okrogla. Velja?

Tomo pravi ...

@Žiga: če vztrajaš na nagradi, potem bi bila nagrada metek (pa ne v čelo). Bolj natančno : bullet.avi :))) Držal sem se navodil za filme, sej veš obvezni disklejmer "vsaka podobnost je naključna" - še drevo sem iz smreka preimenoval v bukev.

Depresija, s štrudlom niti ne "uničuješ" teme - samo nov, popoln spin off dodajaš (beri uvod) :))

ZigaK pravi ...

Samo TG, zdaj pa spravljaš makota v neprijeten položaj. Najprej mu prisežeš da ne boš kazal okoli, zdaj ga pa praktično izsiljuješ z čedalje bolj neprijetnimi podrobnostmi.
Za nagrado pa predlagam 48" žago. ( prosim vstavi link)

Tomo pravi ...

Poskušam tale štrudel "rešiti", pa ne najdem prave kombinacije. Če pogledam bilanco je pa najbolj ugodna zame (šok!!), dobil sem dva, dal pa samo enega :)

Če pa pogledam "razvoj", porazno. Pogovarjamo se o štrudlu, morali bi biti hardcore .. klobase, slanina, čebula .. torej kuhinja in recepti za žepni nož, "pečica" pa tisto kar se naredi z žago in ašovčičem :)))

p.s.

Žiga! ni nagradnega vprašanja, ni nagrade in ni Mako :)

Depresija pravi ...

3x NE!
Vija, vaja ven!
:-)

ZigaK pravi ...

OK.
A je Miha?
nuklearni sp pa to