Majhna vprašanja

Praviloma tudi nepomembna, pravo nasprotje od big kveščns ..

Turca z Janezom mora biti opisana na blogu, na srečo .. ker če se že ne morem odločiti, kaj bi objavil, me rešuje obvezna vsebina :)

Janez je moja najbolj pogosta družba na turah . v povprečju imava vsaj eno skupno turo na vsako leto, odkar se poznava .. in tega je že deset let.
 Lani nisva odfurala slupne, pa predlani tudi ne. Se je zgovarjal na neke obveznosti, pa na neke dopuste (dobro mu gre, na leto ima vsaj štiri ..) pa na vreme .. letos je pa tri mesce kupoval gume.
No, ko sem ga po dveh letih videl mi je razlog bil takoj jasen.

Trpljenje na turi leta 2010, ga je vzpodbudilo v drastičen pristop do problematike - ki jo je rešil skupaj s trenerjem biatlonske reprezentance.
Strokoven pristop, resen trening itd .. ko sem ga videl sem mislil, da se je zavrtel časovni stroj, celih deset let nazaj :)

Kar je rezultiralo, da se je v enem od najbolj zoprnih klancev vozil v single speed modu .. njegov klanec je bil po prevoženih kilometrih vsaj dvakrat daljši od mojega (ok, tole ne preberite narobe).

Vse skupaj nama sicer ni pomagalo, da bi tura uspela stoprocentno .. neurje s točo, ko sva bila primorana razmišljati, kako naj se izogneva gotovi smrti, je povzročilo prekinitev ture, je pa verjetno določilo, kam bova šla čez kakšno leto ( ali pa mogoče kak dan prej).

Torej, toliko o turi.

Vsaka tura je pa priložnost, za neka mala vprašanja :)

Večkrat sem videl slikovne reportaže, vendar sem Indijanca letos prvič zasledil.


So ga postavili šele letos ?
Postavljen je malo “izven pogleda” .. in če ne zijaš naokoli, ga zlahka spregledaš.
Ali pa ga vidiš zato, ker te tista dva nadležna ščeneta prisilita, da tam pogledaš na levo ?

Skočila sva tudi na pivo. Tega mu nisem prej omenil, vendar sem bil zaradi piva v pravem šoku.
Namreč, navajen sem če naročim pivo, da dobim pivo (ok, bil je pir) vendar, da ti postreže v 0.2 kriglu ??? A bom v italiji sedaj obvezno moral dodati “vsaj pol litra naj bo” ?

In, če sem že pri tekočinah. A sem jaz v principu optimist, Janez pa v principu pesimist ?

Je voda pitna in je nekdo sabotiral napis ?
Voda ni pitna, nekdo je sabotiral napis ?

Še par vprašanj me bega.
Je Janez, ki je letos lažji za dvajset kil, pred tremi leti res pozabil hlače .. ali pa je bil postavljen pred grobo dejstvo ?

Pa, skoraj v domačem krogu ima na razpolago strokovnjake za atletiko, pa adventure racerje in podobno. Zakaj se je spajdašil z biatlonci ? Ima kakšne posebne namene z njihovo drugo disciplino ? 

Kdo bo tarča ?

9 komentarjev:

Maja pravi ...

Glede na to, da je o sami turi bore malo napisanega, predvidevam da vaju je "smrtonosna" sodra (slike?) ujela že po prvih sto metrih klanca?
Hm, how convenient.

Tomo pravi ...

nekih sto m klanca res nastopa :)

A ti misliš da je v situaciji "janez, če bova še čakala, bova umrla" primeren trenutek za slikanje ?

Depresija pravi ...

Če pogledaš zgolj s perspektive dobre in edinstvene reportažne fotke .. ja, to bi bil neponovljiv (dobesedno!) trenutek :-)))))

ps. Đizs, upam da se ne bo to narobe čitalo :-)))

Tomo pravi ...

Ne more se narobe :)

očitno imaš venec na zalogi

Depresija pravi ...

Uh, venec! Na njega sem že pozabil :-)))

Maja pravi ...

In potem sem jaz drama queen.

Tomo pravi ...

Seveda si - jaz imam zanesljive in neoporečne priče vedno :)

Janez pravi ...

Fure s Tomotom so vedno zanimivo avanturne. Očitno ima neke twiligth-zone šamanske sposobnosti, saj se vedno znajdeva v neki situaciji in preživiva ali pa naletiva na filmsko sceno.

Tomo je zamujal debelo uro, kar se je kasneje izkazalo kot prednost, ko se je iz vremenskega statusa "Sonček, sonček" v petih minutah začel doomsday.
Obžalovanje vredno je, da sva za cel dan zamudila "calamari con griglia e čevapčiči per tutti". Samo k maši bi se morala prišlepati in se narediti francoza. Naslednjič bova bolj previdna, s seboj pa bova vzela tudi potapljaško opremo. Očitno tudi v hribih lahko prav pride, sploh če si na furi s TG-jem :)

Depresija pravi ...

Če bi verjel v te zadeve, bi bil ziher, da je na Tomota nekdo vrgel urok, da postane vsaka njegova tura primerljiva s twiligth-zono, tako kot je napisal Janez :-))

ps. da sta zamudila čevape đabe ... neodpustljivo!
(neglede kdo jih tala) ;-)