Digitalec, ki ga vsi skrivajo

Lani (2010) me je pičilo, da je obvezen kos opreme, ki ga moram imeti, digitalec odporen na slabo vreme in nizke temperature. (Samo opomba za Žigo, ki ga zanima kako jaz predalčkam zadeve : to je class 199€ zadeva.)
No, ko sem tako čekiral, kaj in za koliko se dobi, nisem mogel spregledati, da je najcenejši vodotesnež tale :

Namerno ga ne omenjam v besedilu !!!
Za pičlih 69 ali manj se dobi pri nas. Sicer je, ko se vidi specifikacija, vse jasno. Drobcen senzor (manjši, kot je običajno v digitalcih), samo ISO 100, pa še objektiv je skoraj teleobjektiv po današnjih merilih :)).
V bistvu je specifikacija vgrajenega (senzor, objektiv) podobna, kot pri slavni helmetcam ATC2-K .. (hm, mogoče še te ne bi smel omeniti z besedo).
Vseeno, zanimalo me je kakšne slike dela takšna zadeva, torej najcenejša vodotesna kamera na planetu. In hecno, iskanje po spletu, po flickerju, vimeu .. pač povsod, kjer je možno iskanje po tagih - rezultat :0 slik, 0 videov.
Tam kjer ta aparat ni najcenejši je najcenejši njegov brat .. tale.
Le da ima na pixmanii manj nesmiselno ceno. 40€ jim je dovolj za to reč.
Zanimivo, oba imata nalepki firm, ki več ne proizvajata kamer.
Jasno tudi tu je iskanje, kaj lahko pride iz njega, dalo podoben rezultat. Kor rečeno, namerno nisem v besedilu uporabil imena digitalca. Mogoče se bo kdo lotil podobnega iskanja in ne želim, da ga Google napoti na še eno stran, kjer nič ne piše.
Meni ostane še dilema, ali naj stresem 50-70€, da zadostim svoji radovednosti, kakšne slike dela digitalec, iz katerega ni domnevno nobene slike na spletu:)
Pa to še ni vse, dela tud 720p muvije, pa so že tisti VGA iz ATC2 bili ilustracija za cepitev pikslov.
Dodano , 9.marec 2011
Preverjenja ali nemarno uporabljam izraz "domnevno" je povzročilo naslednje - in tole objavo tega, sicer deponiranega zapisa. Našel sem nekaj fotk narejenih z eno generacijo starejšim modelom tega digiča.
Prva, druga, oziroma, povezavo na en blog
Objavil/-a Tomo v zapravljanje časa dne 9/03/2011 01:21:00 PM (pa pobrisal.. )
Pripisano junij, 2011
No, končno en test - in nekaj fotk. Sicer v tipični, na pol uporabni maniri.
Dodano 14.7.2012
No, danes se je pa že nabralo dovolj, da lahko tole objavim :)
Tomi mi je poslal link do zadnjega albuma, gledam .. pa kaj zaboga je to ?
Tomi je svoje delo opravil brezhibno, kateri od njegovih dveh aparatov pa se je pokvaril ?
Kliknem podrobnosti .. in vidim ime aparata. Svašta.
Je tudi Tomi uletel v paradoks oziroma dilemo, ko se pred turo sprašuje ali naj vzame na turo aparat za 50 € ali tistega za 5000 € ? (ja, ja, vem .. vsak aparat je dober - samo da ga imaš pri sebi )
(Pri njem je cena itak nepomembna, vse dobi zastonj ..razen če ni tega izvlekel iz škatle z otroškimi igračami)
Sedaj ne vem ali naj mi bo žal, da tega nisem objavil lani. Mogoče bi Tomi izkoristil priložnost in napisal test skrivnostnega digitalca, prvi na planetu bi bil in bi mogoče njegova stran doživela enormen obisk :),moja radovednost bi bila pa prej potešena :)

Še nekaj Tomijevih fotk (uporabljeno z dovoljenjem avtorja) :





Meni je sedaj, ko sem videl tole (in zmogljivosti enega Nikona za 99 €) jasna samo ena (očitna) zadeva, poceni aparati za slabo vreme so uporabni samo po lepem vremenu in ko ga bom jaz nabavljal se očitno ne bom poceni izvlekel :)

2 komentarja:

Tomi pravi ...

Saj ne vem kaj naj komentiram....ali tisto izjavo, da se vse zastonj dobi, ali kvaliteto aparata, aki kako dolgo piše Tomo svoje objave?!

Glede aparata: Aparat je ODLIČEN, če ni nobenega drugega pri roki.. :)

Sicer pa verjami, da si prišpatal tistih vsaj 40€.

No, saj ni tako grozno. Razen tega, da je nehumano počasen (ali pa jaz razvajen), da včasih sploh nisem vedel če je slikal ali ne, da še nisem videl aparata ki bi imel take probleme s kontrasti, da ima deklariranih 5mpix in ga spraviš celo na 8mpix (pa se mi je zdela slika še slabša), da ima samo digitalni zoom (vsaj po kvaliteti slik sodeč in upam da nisem mimo vsekal), da je snemanje pod vodo (probal sicer nisem, videl na nastavitvah) možno samo na VGAje prav v redu aparat. :)

Se pravi sem eden redkih zemljanov kateri ima posnetih >30 posnetkov s tem digitalcem.

Kako sem važen!!!

Tomo pravi ...

Da ne bo nobenega dvoma - jaz objave pišem hitro, tole je sicer reciklaža, je pa nadgradnje Žigove ideje da mi drugi pišejo bloge - začel sem s slikami .. za nadaljevanje bom pa še videl :P