Credits

Prijatelj, ki se še pošteno ni vrnil z dopusta, mi je v mailbox vrgel en filmski štos – samo zato, da me zatira. Pa vseeno – lepo, da se je spomnil name :P

Torej »credits« - tisto, kar pri nas imenujemo odjavna špica in kar redko kdo pogleda, če pa že, potem samo zato da prebere soundtrack listing. Pa še to redko, bolj komot je vprašat »ker komad«.

Najprej pa obvezni Chain of Events (tudi ta izraz moram enkrat obdelat, veliiiiiko je v njem) : kupil sem si novega digitalca, prva logična stvar, ki sem jo moral zaradi tega dokupiti pa niso bile kakšne baterije ali kartica .. 4X večji disk sem si omislil.
Pri vsaki menjavi diska ponavadi poženem Clonezillo in prekopiram vse, brez da bi kaj brisal. Tokrat pa .. vedel sem da se mi je v mapi dobriFilmi nabrala precejšnja količina, mogoče bi pa le bilo dobro kaj probrisati. In listam in klikam delete, potem pa .. wtf ? en film, naslov 10-Things-02mp4-h.m4v – poleg čudnega formata še naslov takšen, da mi ni bilo nič jasno. Kliknem play. Takoj se spomnim, kateri je.

Tale :



Dolžina 3:41. Super. Filme, ki so krajši od 5 minut vedno pogledam do konca.

In na koncu še preberem kreditse, priznam vedno jih preberem v celoti. Včasih se kaj izredno zanimivega najde ravno v tem 'odvečnem' delu filma. In se vrstijo imena jezdecev, snemalcev in potem wtf št.2; microcopter pilot.
Seveda v filmu sta bili dve sceni, da sem se spraševal kako so potegnili zajlo za kamero .. frajerji so si omislili helikopter.
Vendar kakšen ?
Vem katera kategorija je veliki sikorsky, vem kaj je aluette .. vendar microcopter ?
Zaposlim google in smeh ... link, za tiste, ki jih zanima - Klik!
Skozi leta se je profilirala elektronika, ki jo vlačimo na ture, ekipa treh kolesarjev zlahka našteje 10-12 kosov elektronike. Na nočni turi še kaj več.

Ne bi me presenetilo, če se bo v nahrbtniku našel pri komu tudi mali helikopter – samo mimogrede : dobijo se za 50-100€ (seveda ne takšni, kot je zgoraj omenjeni ) kamere težke 15g se dobijo za podoben denar .. in videli bomo vožnje s povsem novega zornega kota.

Offtopic : naključje!!

Ravno včeraj sem se po daljšem času pogovorjal z (brezimen) o eni povsem drugi zadevi. Tako kot me je pred par leti šokirala njegova želja, da gre delat k Boeingu (ne, to ni bil šok), da bi se tam ukvarjal z vodenimi izstrelki (to pa je bil šok, kam je šla miroljubnost ) – dokler se ne preseli v Seattle lahko izboljša tole zadevo )))

No, tale film sem si potem še nekajkrat ogledal. Vendar sem komaj zadrževal smeh.
V glavi sem imel živo sliko kako se xxxxx in ****** ruvata za daljinca; dont tač, jaz sem na vrsti ..

16 komentarjev:

Tomi pravi ...

eeee,.... lahko švicarjem, da si privoščijo zrakomlat :)Samo zna biti pa res priročna zadevca, dokler dela (beri: dokler ga pilot ne vrže na tla) :) Cena pa dostopna.

Tomi pravi ...

he he he....mikrokopter pa le ni tako dostopen....

https://www.mikrocontroller.com/index.php?main_page=index&cPath=80&zenid=888cae271ad7f6e7d995085f810e4f01

Začne se pri 700 slovenskih ojrotov?!

Tomo pravi ...

Jaz sem imel v mislih kaj Jtakšnega."

Ti imaš pa še eno cenejšo možnost; kamero lahko na Zofko natakneš. Škoda da je imitacija psa :) .. če bi bila pravi pes bi bile možnosti neomejene. Hint : ruski protitankovski psi :)

Zgemba pravi ...

No no, ni še vsako brezpilotno letalo kar vodeni izstrelek.

Tomo pravi ...

Saj veš delitev dela ; tebi vodenje, njim pa izbira tovora .. letalo ali pa izstrelek - zadeti tarči je vseeno :))

Sicer pa mislim da bo to prvi zagrabil Tomi; ne vem če obstaja kakšen kos elektrinike, ki ga še ni imel na turi. Sicer se bo zgovarjal na otroke, vendar vemo kaj je res.

Tomi pravi ...

ok ok priznam da sem že razmišljal o copter-cam ampak NE! Tega pa ne bom imel,.....razen če mi kaka dobro stoječa firma (TKI) ne sponzorira :)
Ja,....saj vem, sedaj bo pa Tomo še kaj komentiral o sponzoriranju :)

Tomo pravi ...

Brez skrbi - če se sam ne izdaš, so tvoje "slabosti" varne. Pri pisanju se vedno sklicujem na javne vire :)
Je pa še ena možnost; Luka uporablja en trik za pridobivanje višincev, mogoče bi lahko tako v luft metal tudi ixusa ? Mogoče bi ga opremil še s padalom - za dolge kadre. Pa še cenejši je od GPS-a, če bo šlo kdaj kaj narobe :)))

ZigaK pravi ...

Ne boš verjel, tudi jaz sem razmišljal o snemanju iz zraka. Ampak ne iz helikopterja ampak iz balona oz. cepelina. Imam celo shranjen link na Blimps - RC Groups.
Si predstavljaš, nastaviš da ti sledi in te snema pod tem in tem kotom, recimo spredaj z desne. Čisto nova dimenzija.
Prednost pred helikopterjem: avtonomija n-krat večja. Seveda samo za kakšna prečenja in stvari ki nimajo veliko višinske razlike :) očitno.
p.s.: lahko na db

ZigaK pravi ...

Razmišljam, kdo se ne bi ruval za daljinca? Razen žensk.

Tomo pravi ...

Hmm, mislim da to ni najboljša ideja - nad takšnimi napravami veter zlahka prevzame nadzor, kako boš potem kamero dol dobil ? Avion ali helikopter vsaj dol pade :)

V primeru balona bi pa kar naenkrat moral imeti še nekaj dodatne opreme, npr. zračno puško, da bi lahko sestrelil kamero na begu :))

Vendar, če ostanem pri osnovni temi "credits", le kako bi se potem na seznamu bralo "dežurni ostrostrelec" :)))

Tomi pravi ...

Evo Tomo,....še dobro da imamo mladiče pri hiši :)

http://nakup.pikapolonica.com/syma-helikopter-z-giroskopom-s111g/566313830032056631

Tomo pravi ...

Kako so otroci priročen izgovor :)
Resnica je pa, da pod krinko nakupa igrač nastajajo zametki Istrskih zračnih sil.
Kriv bom pa spet jaz.

p.s.

Vseeno, upam da se z Maurom L. povežeta in naredita kakšen eksperiment. Potem ko ti opraviš test nosilnosti :)

ZigaK pravi ...

http://www.vertriders.com/files/BIGvaude-fim-drohne.jpg.JPG

Tomo pravi ...

Dajem link še enkrat, bloger jih sprejema samo od tistih, ki jih znamo pisati Vertrajderji

Prej sem se z ostrostrelci hecal, ob ustrezni količini takšnih naprav bi si pa res znali lovci omisliti novo zabavo :))

ZigaK pravi ...

Catherine Destivelle
Au-delà des cimes
http://www.imdb.com/title/tt1401708/

... The images are astounding. No, better than that: I have no idea how it's been filmed. Some scenes are filmed a few meters away from the climbers, whom you hear talk perfectly between them, but then moves away and shows you the exposure. Helicopter ? I don't know: too close and too noisy.

... toplo priporočam ogled

Tomo pravi ...

Sem si na hitri in na kratko pogledal, se kar strinjam s tipom, ki si ga citiral .. pa čeprav ne zna brati "credits", tam vse piše :)

V "hellitreuillage" je trik.